Bearmarkedet fortsætter for fuld udblæsning

Tålmodighed tålmodighed tålmodighed

Der er gået en del tid siden sidste gang jeg har begået en skriftlig markedsopdatering. Årsagen skal ikke findes i, at jeg ikke har aktivt har fulgt markedet, men simpelthen fordi jeg ikke synes der har været nogle gode trading set-ups. Med andre ord, har jeg ikke begået en eneste handel siden starten af september. På daværende tidspunkt var jeg meget interesseret i short-siden for en $BTCUSD trade (se min tidligere markedsopdatering), men desværre viste muligheden sig aldrig. I stedet nedskallerede jeg min eksponering i crypto – en strategi, der sidenhen har vist sig at være en god idé med de seneste par ugers sell-ofs.


Porteføljen

Jeg har altså ikke balanceret min portefølje siden sidste update. Min eksponering for min cryptoportefølje er naturligvis blevet mindsket pga. prisfald og består nu af lidt over 10% eksponering mod BTC. Resten af porteføljen står sikkert placeret i Euro og U.S. Dollar. Temmelig kedeligt, men ikke desto mindre noget der har sparet mig for et væsentlig drawdown over de seneste par dages fald.


Tekniske outlook
Efter at have tested yearly lows 5-7 gange (afhængig af hvordan du tæller), har $BTCUSD langt om længe brudt den descending triangle til den negative side. Betragter vi det helt store outlook på den weekly chart giver dette klare associationer med prisudviklingen tilbage i 2014, hvor bruddet med den descending triangle bød på efterfølgende prisfald på over 50%. Hvorvidt dette skal udfolde sig endnu engang er endnu tvivlsomt, men ikke desto mindre en mulighed, hvis historien skal gentage sig.

Sammenligner man afstanden mellem de glidende gennemsnit (MA 30, 50, 200) er der grund til at tro, at bear-trenden endnu har tid tilbage at leve i fordi der endnu er massere af rum for de to kortsigtede (MA 30, 50) til at falde mens den langsigtede endnu er i en opadgående bevægelse (MA 200).

Ser vi nærmere på distributions-faserne for 2018-bearmarkedet er det tydeligt, at bitcoin på nuværende tidspunkt svæver i en zone, hvor der er relativ lav likviditet sammenlignet med niveauet ned mod $4400 samt niveauet over op mod $5900. Bevægelserne imellem disse to pris-områder er for mig meget interessante at betragte fordi det giver en fortælling om hvor der er købere og sælgere til stede. Vil der endnu være købere såfremt vi stiger til $5900? Vil sælgerne blive overmandede af købere i $4400-området? Den indeværende distributions-fase giver os et signal om, at en mulig bund kan indfinde sig april/maj 2019.

 

Ser vi nærmere på RSI-indikatoren er der også her lavet en ny low. Det er interessant for et long-term perspektiv fordi den samme situation præsenterede sig selv i 2014. Personligt vil jeg ej trade ud fra RSI alene fordi unøjagtigheden er for stor. Men jeg anser det som et validt værktøj som især har sin berettigelse på de store timeframes.

Fundamentalt

  • Et temmelig rodet billede for BCH bringer for tiden negativitet over store dele af cryptoscenen. Især fordi situationen potentielt kan tvinge desperate aktører til at sælge ud af deres BTC-beholdninger for at finansiere “hash-war”-opgøret.
  • Der sker meget positivt for exchanges. De modnes langsomt men sikkert. Positive nyheder for alle der gerne vil handle cryptocurrency med et større niveau af sikkerhed og compliance.
    Store sager du kan dykke mere ned i:
    a) Poloniex solgt til Circle. b) Bitstamp solgt til NXMH (belgisk investeringsselskab) c) Lancering af Bakkt exchange
  • MtGox Trustee har endnu en portion bitcoins at sælge – formentlig tidligt/midvejs 2019. Dette harmonerer godt med vores tekniske target for en bund omkring april/maj 2019.

 

Play

Tålmodighed betaler sig. “Ingen position” er også en position. For nu forholder jeg mig langsigtet mest interesseret i at en langsigtet long-trade, men øjner også muligheden for short-siden på den kortere bane, hvis vi får substantielle pullbacks.

Danmarks Stærkeste Netværk af Traders

Mentortrading hjælper dig på vej med dine investeringer og trading. Bliv en del af et netværk på mere end 1700 medlemmer.

JEG HAR GLEMT MIT PASSWORD