Bitcoin scams – snyd og fup – Bitcoin code

Snydt med, men ikke af Bitcoin

I denne korte artikel vil jeg fortælle lidt om scam eller bedrageri som man måske ville kalde det på dansk. 

Jeg vil som en lille opfordring bede om, at man skelner mellem et bitcoin scam, bitcoin og blockchain teknologien i sig selv.
Bare fordi én murer laver et dårligt stykke arbejde på dit hus, så betyder det ikke at alle murere er dårligere til deres håndværk.  

Alle steder i verden, hvor der er omtale og mulighed for dygtige folk at lave et relativt stort afkast på en god og sund måde, vil der være personer som vil forsøge at udnytte dette og snyde andre. De har intet med Bitcoin folk eller “samfundet” at gøre, men udnytter blot de rigtige marketing termer og tricks for at få lokket folk ind i folden.

Bitcoin og crypto marked er generelt nemme steder for svindler at være, da der er lav risiko for at blive opdaget. Desuden ved folk, enten bevidst eller ubevidst, at  at nogle individer har tjent mange penge på netop dette på et bestemt tidspunkt – hvem husker eksempelvis ikke 2017, hvor diskursen i medierne var, at “alle bliver rige, udover dig”.

Blockchain udvikling

Bitcoin, blockchain og crypto er en enestående udvikling, som med den rette håndtering og tilgang, måske kan være med til at ændre den måde hvorpå vi tænker kommunikation og værdioverførsler – bare for at nævne nogle eksempler. 

Jeg har naturligvis aldrig selv brugt det “produkt, som jeg taler om, men jeg vil alligevel forsøge at skille produktet ad og give et indblik i det maskinrum, som mine 10 års investeringserfaring samt 7 år som cryptoentusiast og -trader har skabt. 

Bitcoin code

.

Bitcoin scam

.

Det handler kort fortalt om man kan investere et beløb hos et firma, hvorefter de vil bruge en computer algoritme til at skabe profit i et marked for dig.
Samme metode bruges i andre tilfælde hvor en “bitcoin code”, hvis tilfældet er at man har vundet bitcoin, kan tjene dem uden at gøre noget, så vil jeg som udgangspunkt sige, at det hele er snyd og bedrag. 

.

Et par er deres påstande er som følgende:
  • Deres software har ret 99,4 % af tiden.
  • De har lavet 18 Mia. USD i profit de sidste 6 måneder.
  • En del kendisser og influencers brugt som “anmelder” af deres system –  alle med stor succes, naturligvis.
  • Kendte medier skriver artikler om hvor godt produktet er.

.

Bitcoin scams

.

Lad os skille produktet ad og kigge ind i Bitcoin code

Profit 99,4% af tiden

Først og fremmest, deres software har ret 99,4% af tiden. Der findes intet software der kan gøre dette. Det skulle lige være hvis du kan frontrunne markedet, altså i teorien vide hvad der sker om et millisekund og dermed lægge en minimal ordre ind og tjene 10/1 af en krone ved dette. Dette er kendt i specielt futures og aktiemarked. Men denne teknik er skabt af store virksomheder som Goldman Sachs etc. og er på ingen måde muligt for privatpersoner at deltage i. Samtidig kan ingen crypto exchanges give adgang på en så kort tidsramme, ikke engang selv hvis du sad midt i deres maskinrum. Crypto markedet er simpelthen ikke gearet til den slags. Alt dette betyder at den nævnte robot/software må være en almen teknisk robot der er skabt ud fra nogle faste regler, dvs. den læser ganske enkelt tidligere satte priser og dermed bruger det til at “gætte” på fremtiden. Der findes bestemt nogle computerprogrammer som kan gøre dette, også nogle som kan lave profit over tid. MEN ingen af dem er i nærheden af 99,4% eller blot 90%. De fleste af disse programmer, som er tilgængelige for offentligheden, ligger i bedste fald omkring 50-55% måske op til 60%, men ikke i nærheden af de proklamerede 99,4%.

.

Dybere inde i Bitcoin core

Lad os gå et skridt tilbage. Hvis DU havde en robot der kunne gætte bare 90% rigtig, ville du så offentliggøre dette? Hvis det var mig, der var besiddelse af sådan én, ville jeg ikke engang fortælle min egen mor det.  Man skal huske på, at jo flere der kender til systemet og er i samme marked, jo flere er der om buddet og dermed desto mindre gennemsnitlig profit vil man kunne lav per ordre, simpelthen fordi handlerne blive “overbefolket”. 

.

121.000.000.000 kr. i profit på 6 måneder

18 Mia USD i profit sidste 6 måneder. Omend det er muligt i teorien, så virker det usandsynligt at en robot har lavet dette. Bitcoin markedscap per dags dato er på 184 Mia. USD, altså ville deres overskud være cirka 10% af det samlede marked. Altså denne ene, en i blandt hundreder, måske millioner af tradere. Selvom Markedscap ikke alene godtgør at overskuddet er umuligt, så virker det usandsynligt. Enten skal de lave 1 million små handler om dagen (se første forklaring omkring trading i millisekunder) eller også skal de lave voldsomme store handler, som nemt ville kunne spores i marked.

Kendte er vilde med det, eller?

At bruge kendte personer til ens markedsføring er en nem og kendt taktik til at lokke folk ind i et scam (fup og snyd).

.

Bitcoin løvenshule

.

Der reklames direkte omkring deres produkt, hvor Løvens Hule er et eksempel på dette, da der både bliver investeret i deres produkter samt vist billeder af, hvilken kendis der står bag netop det produkt. Løverne var så begejstrede for dette, at de investerede mere end nogensinde før – det hele på et falsk grundlag. De kendte personer har faktisk aldrig været i det program, og personerne på billedet har intet med Bitcoin eller “Bitcoin Code” at gøre. Personerne på billedet var faktisk i Løvens Hule, men med et helt andet produkt. Jeg kender én af dem personligt, og jeg garanterer, at han ikke har det mindste at gøre med hverken Bitcoin eller Bitcoin Code. Deres produkt var derimod omkring cykler…

Kendte, der er brugt af virksomheden og som fortæller de er blevet meget rige, meget hurtigt i programmet, er, med forbehold for endnu flere, som følgende: 

.

Kendte personer, hvis identitet er blevet misbrugt til markedsføring af scam-produkter:

Finn Nørbygaard, Preben Elkjær, Bjarne Riis, Nikolaj Coster-Waldau, Lars Larsen, Karsten Ree, Kjeld Kirk Kristiansen, Dovne Robert, Rasmus Paludan. Jørgen Leth, Mads Mikkelsen og Mads Steffensen samt sandsynligvis mange flere. Det er naturligvis ikke deres skyld, de er gidsler og den eneste mulighed de har er at anmelde det til politiet. (link til navne samt eksempel på falsk Eb.dk artikel)

I samme ombæring bruges kendte aviser / medier for at fremme produktet Bitcoin code. I dette tilfælde Berlingske som naturligvis selv har været ude og sige, at dette ikke kommer fra deres medie af.. Det er alene en kopi af deres hjemmeside, hvori der er skrevet en fiktiv artikel. (link)

“Vi er opmærksomme på problemet, og har teknikere i gang med at finde ud af, hvad der er sket. Vi har også politianmeldt det,” siger Peter Suppli Benson (Link)

.

Konklusion: Bedrag

Folk, der kender mig, ved, at jeg ikke gerne kommer med ultimativer, om det er prisudviklingen i fremtiden, (rigtige) Bitcoin eller andres produkter, statements, produkter osv.

MEN, dette er et scam og du vil med 99,4%, for at bruge deres egne tal, sikkerhed miste alle penge du smider i.

Du vil derimod modtage en masse opkald, nogle vil kalde det chikane, fra folk der er bag denne “virksomhed” så snart du opretter dig på hjemmesiden. 

.

Undgå at blive snydt

Først og fremmest, så er ting der virker for godt til at være sandt, sjældent en god ide at involvere sig i, specielt ikke hvis det er et område, som du ikke er virkelig ekspert i.

Der findes mange udgaver af ovenstående, både fra samme “firma” eller andre der helt eller delvist bruger samme metoder. Det kan være at man har vundet Bitcoin, man har nogle liggende eller det kan være på mail eller sms og så videre. 

Nogle virker professionelle som ovenstående ekspempler, andre virker amatøragtig med fx dårligt designede hjemmesider og klassiske danske Google translate oversættelser. 

Mit bedste råd til folket er det, som man altid siger i crypto, nemlig DYOR, hvilket betyder “Do Your Own Research”. Altså undersøg nu sagen ordentligt selv og derefter træf et valg – hvis du er usikker, så lad enten være eller som absolut minimum stil spørgsmål til projektet offentligt eller til eventuelle “eksperter”, du mener der vil give dig uvildige svar.

.

.

Men “jeg vil ha Bitcoin”

(Altså de rigtige)

Er du interesseret, skal du naturligvis have mulighed for at få nogle tips til, hvordan du kan købe dem. Jeg har samlet en mindre liste over info, som du kan modtage gratis herunder.

Du kan naturligvis blindt stole på, hvad jeg skriver, men også her gælder DYOR. (Vi linker kun til sider som vi selv bruger, handler på og får informationer fra).

God fornøjelse.

.

Coinbase – nemmeste sted at købe bitcoin

Her handler jeg

Styr på din sikkerhed i Bitcoin og crypto

læs “om os” lige her

.

 

Køb bitcoin

Danmarks Stærkeste Netværk af Traders

Mentortrading hjælper dig på vej med dine investeringer og trading. Bliv en del af et netværk på mere end 1700 medlemmer.

JEG HAR GLEMT MIT PASSWORD