Hvordan får jeg kapital til at trade for?

En traders profession er meget forskellig fra mange andre erhverv. Man har intet varelager, ingen kunder og yder ingen services. I stedet har man sit kapital. Kapital man forsøger at vækste gennem en række strategiske sats på hvordan fremtiden vil udfolde sig. Dette indebærer også, at ens mest dyrebare eje er ens kapital. For uden kapital, findes ingen mulighed for at vækste.

Men hvordan når man til det punkt, hvor man har en form for basiskapital man kan trade for? Det irriterende simple svar er, at man skal spare op.

All right. Det svar er ligeså dumt skrevet som det er intuitivt. Fordi hvordan skal man spare op, hvis man ingen penge har? Grundessens i at være i stand til at lægge penge til side må være, at man tjener flere end man bruger. Der er altså to variable man kan kigge nærmere på: sin indtjening og sine omkostninger.

I research til denne artikel har vi kigget rundt på nettet efter gode tips og tricks til hvordan man kan optimere disse to sider af ens økonomi. Og bare i Danmark findes der en række gode websites som går i dybden med, hvordan man kan optimere på sin økonomi. I forlængelse af denne research har vi skrevet en liste over punkter for de to sider.

 

Indtægtssiden

Det absolut vigtigste parameter for langt de fleste er deres evne til at generere indtægt via deres job. Men hvordan kan man optimere indtjeningen via sit job? Klart den nemmeste vej til en bedre indtægt er ved at performe godt til lønsamtalen, hvor man har potentialet til at påvirke sin egen indtjeningsevne gevaldigt. Ikke blot direkte fordi man vil få en højere indtægt hver måned, men fordi man vil have udsigt til en højere indtægt hver eneste måned mange år frem sammenlignet, hvis man ikke havde fået lønforhøjelsen. Tager man så i mente, at man samtidig vil have muligheden for at investere de ekstra penge i noget der vil generere afkast er forskellen ret markant.

Der findes bedre ressourser tilgængelig som går i dybden med strategien for den gode lønsamtale, hvorfor vi vil nøjes med den grafiske repræsentation for at understrege effekten.

 

Det næste punkt vi vil gennemgå er ens evne til at generere indtægt ved siden af ens job. Her er det vigtigt at understrege, at man ikke skal kaste sig ud i noget “for pengenes skyld” for det leder ofte til kedsomhed og ligegyldighed. I stedet stil dig selv spørgsmålet om hvad du interesserer dig for og hvad du bruger din fritid på. Kan du kapitalisere på den interesse på nogen måde? Findes der en form for viden du har opnået som andre vil betale for at få? Har du løst en udfordring andre også står over for? Hvad vil dine venner sige du er god til – Og er der nogen der vil være villige til at betale dig for det? I virkeligheden er det din egen fantasi der sætter grænser og du bør tænkte kreativt.

Ideer til inspiration

 • Lønforhøjelse
 • Nyt job
 • Sælg dine brugte ejendele
 • Start en blog
 • Undervise andre
 • Løb ærinder for andre (pakkepost, kør selv, etc.)
 • Organiser ting for andre

Omkostningssiden

Omkostningssiden er en anelse mere triviel at give sig i kast med fordi den tager udgangspunkt i hvad du gør nu. Tænk derfor over, hvad du kan gøre anderledes. En god øvelse er, at lave to kasser for dine udgifter need-to-have’s og nice-to-have’s. Tag et kort kig på dine need-to-have’s og se om der er noget du kan ændre på. Kig derefter nærmere på dine nice-to-have’s og se om der er noget du kan være foruden.

Ideer til inspiration

 • Undersøg muligheden for billigere bolig.
 • Tjek priserne for dit mobilabonnement, internet, osv.
 • Skift bank og/eller forsikringsselskab
 • Brug kontanter i stedet for betalingskort
 • Gennemgå alle dine abonnements-tjenester og afmeld dem du ikke benytter eller kan undvære.
 • Lav en madplan og planlæg dine måltider. Frinans.dk har lavet nogle gode artikler omkring dette
 • Køb brugt i stedet for nyt
 • Vær sparsommelig i dine valg generelt

JEG HAR GLEMT MIT PASSWORD