Jeg shortede og er stadig short US index – hvorfor?

Lad mig først disclaime: at shorte er ikke for alle. Og når markederne allerede er nede med 20 %, er det blot endnu en grund til at man bør styre ens risiko meget stramt. 

Jeg shortede første gang SP500 d. 5-3-2020 ved 2 forskellige instrumenter med leverage. Jeg er i skrivende stund oppe med henholdsvis 226% & 110% profit selv med fredag aftens rally igennem Trumps tale. Jeg gik yderligere short fredag aften med et tæt stop/loss for at vædde på, at markedet i USA ville se markedet længere nede end de gjorde i fredags, alene pga. udviklingen over weekenden. 

.

Så hvorfor bliver jeg i min short og forventer at øge den yderligere i næste uge?

Min grundtanke er, at USA, er 7-14 dage bagud både “mentalt” og omkring optælling af nye cases af Coronavirus i forhold til flere lande i Europa. 

.

Jeg kalder det bevidst  “optællingen” af cases og ikke cases i sig selv, pga. 2 ting. 1. USA er af en eller anden ukendt grund  bagud med spredning af smitten i forhold til Europa.
2. At USA på en ukendt måde skulle kunne mindske spredningen og bivirkninger alene fordi det er USA. (Måske har de noget i vandet der forhindrer det, hvem ved)

 

Jeg har forsøgt at lave et overblik over min tanke omkring DK vs USA.  Jeg er bekendt med, at Danmark ikke nødvendigvis er gennemsnitlig for Europa eller sågar verden. DK er pt. det 6. meste ramte land i forhold til indbyggertal med 144 smittede (bekræftede) pr. 1 mio. Og dette er på trods af de relative store politiske beslutninger, der er taget. At være i toppen er ikke nødvendigvis dårligt, f.eks. . Sydkorea  som har haft stort held med at teste mange, og derved kunne gøre noget ved det. Nr. 3 er USA, som pt. har en smittefare per. 1 mio indbygger på 9,2 (3.043 tilfælde) Den primære grund til dette, mener jeg er manglende tests, og ikke at de efter sigende skulle være 15 gange så modstandsdygtige i USA som i DK mod virussen. 

 

Hvis USAs udvikling er den samme som i DK og de antal cases, som de har idag er under samme udvikling som her i forhold til indbyggertallet vil det svare til at USA har 61 cases (de har 3.403 delt med 55 gange befolkningsstørrelse). Danmark har nu 823, blot  6 dage efter antallet var 61. Dette svarer til at når USA kommer til punktet, hvor vi er nu i DK, har de 46.000 cases (med 3,7% dødelighed, gennemsnittet i verden). Hvis DK bliver ved med at gå op, som er sandsynligt, hvis vi testede i samme omfang som tidligere,  vil USA gå op eksponentiel forhold til DK . (data: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/ & https://coronavirus.thebaselab.com/)
.

(https://www.washingtonpost.com/graphics/2020/world/corona-simulator/)

.

 • Det, der taler for at USA skulle få værre eller som minimum de samme som tal end DK / Europa er:
  • Langsom respons i forhold til DK og Europa
  • Dårlig ledelse af landet og staterne
  • Ingen social sygesikring = flere tager på arbejde, selvom de “burde” blive hjemme.
  • De har testet markant færre personer end i Europa  og mangler tests (stort mørketal)
  • Hvis vi antager, at USA er på samme stadie omkring smittede om DK er på lige nu, selvom de har forholdsmæssigt få registeret cases, så går der lige nu 43.000 mennesker rundt og potientielt smitter andre i mellemtiden.
   .

.

 • Det, der taler for at USA skulle komme nemmere igennem end DK / Europa er:
  • USA er af “en eller anden grund” ramt senere end EU, og de kan derfor bruge den viden, som Europa har erfaret til at mindske antallet af smittede markant. 
  • De vælger at gå den kinesiske vej og laver komplette udgangsforbud i de 10-25 største byer.
  • Der er noget i deres vand, der gør de ikke bliver smittede. Måske også deres viking DNA kan hjælpe?

.

Pressemødet, fredag aften med Trump

Pressemødet var noget komisk for mig at se Det handlede primært om en plakat der fremviste, hvordan mulige syge skulle gå ind på en hjemmeside og lave tast-selv arbejde. Denne hjemmeside bliver lavet i samarbejde med Google og skulle være tæt på færdig.. De talte om at fremskaffe test, som var en mangelvare, og derefter gav de ellers alle sammen hinanden hånd (SOCIAL DISTANGSERING! – Yes) med CEO´s fra store virksomheder som ved at give lidt plads på en parkeringsplads til drive-in test fik medietid ved siden af præsidenten. Selvfølgelig er de her tiltag i sig selv positive (minus håndtryk). Men der var intet nyt om, hvordan smitten skulle inddæmmes, eller hvordan man bekæmpede smitte eller begrænsninger for befolkningen omkring socialt liv som vi har set i DK.

 

Jeg er naturligvis bekendt med, at der sker mere end hvad der bliver sagt til sådan et pressemøde og flere tiltag er sat i værk. MEN vi er på ingen måde på et stadie som i Italien eller sågar Danmark for en uge siden, som var med øde gade, lukkede barer og tomme butikker. De første hamstring har jeg dog set bekræftet i USA, hvilket jeg næsten anser for en god ting, da det i det mindste viser, at nogle opdaget hvor slemt det kan blive, selvom handlingen i sig selv er utilladelig

.

20% til 40% fald fra Fredag aftens luk i USA i sigte?

Som beskrevet ovenover, mener jeg, at der er en markant risiko for at USA slet ikke er i det “panik”-stadie, som Europa er i og Kina har været i. Men hvis det kommer, så mener jeg, at det er realistisk at se i SP500 minimum under 2.200 og max under 1.700 med nuværende værdi på 2.684. 

.

.

Det er vigtigt at huske på, at  i forhold til aktiemarkedet, så er det ikke virussen i sig selv, der er problemet (og jeg beklager hvis det næste  virker lidt morbid). MEN det er alle de forholdsregler, der skal til for at stoppe den. Lukkede butikker og virksomheder, social inaktivitet og dæmpet forbrug. Kort sagt, det er både på udbud og på efterspørgsel siden at virussen rammer staten, forbrugerne og industrien. Ligeledes vil USA muligvis blive hårdere ramt end DK, hvis der ikke vil være kapacitet til at behandle dem, der kræver det. Det betyder også, at alle andre, der kræver behandling, heller ikke kan være sikker på at få den nødvendige behandling. Læger vil blive syge af corona og sat i karantæne, og der vil være akut mangel på personale Dødstallet for denne virus vil stige voldsomt,hvilket igen vil gøre de først beskrevne udfordringer endnu større. 

 

Mit ræsonnement af ovenstående er at forblive short i markedet de næste uger og øge den, hvis muligheden byder sig. 

.

Disclaimer:

Som allerede nævnt er jeg short i markedet og ovenstående er både grunden til dette men også en slags “anbefaling” for at gå short og muligvis sælge nogle aktier. 

Derfor opfordrer jeg på det KRAFTIGSTE, at man laver sine egne undersøgelser og dermed tager beslutninger ud fra dette. 

I samme ombæring har jeg lyst til at fortælle, at jeg normalt er Crypto gøgler (trader) og ikke den store aktiehandler og samtidig ikke er ekspert i hverken virus eller udspredelse af denne. 

.

Med denne opmuntrende blog,

Pas på dig selv og husk at vaske hænder

.

Jacob Skaaning

www.mentortrading.dk 

 

Relaterede Indlæg

2 kommentarer til dette indlæg

 1. Hej Jacob. Hvilke instrumenter bruger du til at gå short i markedet? Jeg har selv prøvet certifikater på Nordnet, men jeg er ikke lige just fan.

  Mvh
  Mikkel Bonde

  • Hej Mikkel,

   Jeg har brugt et certifikater på Nordnet i dette tilfælde.
   Men jeg er somsådan enig, er heller ikke super fan selv.

   Der findes mange muligheder, Futures, CFD osv.


Your email address will not be published. Required fields are marked *


Danmarks Stærkeste Netværk af Traders

Mentortrading hjælper dig på vej med dine investeringer og trading. Bliv en del af et netværk på mere end 1700 medlemmer.

JEG HAR GLEMT MIT PASSWORD