Konsolidering i en stærk bulltrend

Svag start på året

Efter et meget svagt første kvartal, hvor bitcoin handlede i de lave $3000 op til $4000’s, udfoldede der sig en meget kraftig uptrend, hvilket bragte prisen tættere på $14.000 ved udgangen af ​​andet kvartal. I min refleksion over denne bevægelse har jeg identificeret tre hovedårsager som faktorer for denne positive prisudvikling:

 

1. Tunge investeringer

Mens vi var vidne til, at priserne faldt mere end 85% i løbet af 2018, var en interessant observation, hvor tunge investeringer der blev foretaget i infrakstruktur i samme tidsrum. For mens priserne på bitcoin og de resterende andre cryptocurrencies dalede investerede store virksomheder såsom Fidelity, Nasdaq, NYSE, E-Toro, RobinHood, IBM, AT&T, Starbucks, JP Morgan, Samsung og Facebook massivt i industrien. For det første, er giver dette et stærkt signal om et langsigtet commitment fra nogle af de mest anerkendte brands i verden. For det andet, udvider dette netværkseffekten for hele økonomien både via association med de nævnte brands, men i særdeleshed også på grund af de mange overskrifter disse satsninger vil bringe. Alt sammen noget, der vil bidrage til en øget bevågenhed og opmærksomhed, hvilket unægteligt vil bidrage til at tiltrække nye spillere til markedet.

 

2. Handelskrig mellem USA og Kina samt devaluering af statslige valutaer

En eskalerende handelskrig mellem USA og Kina forårsagede betydelige tilbageslag for aktiemarkederne. Dette har ført til, at porteføljeforvaltere over hele verden har set efter ikke korrelerende aktiver. Ikke overraskende, har dette sendt prisen på finitte råvarer såsom guld og sølv til vejrs. Situationen skaber dog også en stærk interesse i et aktiv som bitcoin, der påviseligt heller ikke har en direkte korrelation med aktiemarkederne.

Derudover har vi på det seneste også set betydelige devalueringer af regeringsudstedte valutaer som f.eks. den Kinesiske Yuan. Dette er værd at bide fast i. Fordi selv om en devaluering af den Kinesiske valuta kan have en positiv indflydelse på den kinesiske eksport, er devalueringen meget ødelæggende for de folk, der opbevarer deres værdier i Yuan. Der findes altså p.t. et stort incitament for kinesiske statsborgere for at finde måder at opbevare deres værdier på andetsteds end i deres nationale valuta. Streng kapitalkontrol i bl.a. Kina har dog undertiden gjort det svært at flytte værdier ud over landegrænsen. Dette er en stor motivator for at bruge bitcoin, da bitcoin som bekendt ikke kan censureres eller kontrolleres. Den samme situation om streng kapital kontrol ses også i Argentina.

Sidst, har problemer med stigende inflation sendt op til flere nationale valuta ude af kontrol. Lande som Venezuela, Tyrkiet og Argentina bærer vidnesbyrd om, at der er et øget behov for alternative måder at opbevare sin værdi end i nationale møntfoder.

 

3. Institutioner og andre “dybe lommer” får langsomt, men sikkert adgang til markedet

Folk tøver ofte med at købe bitcoin og andre cryptocurrencies. En af de største årsager er, at det er nemt at tro, at man allerede er “sent til festen”. Tager man et enkelt glimt på grafen for bitcoins prisudvikling kan man se, at den digitale valuta handlede for få dollars tilbage i 2010, men at det samme aktiv i skrivende stund handles for mere end $10.000. Det er med andre ord nemt at forføre sig selv til at tro, at den største prismæssige gevinst for en bitcoin investering allerede har indfundet sig. Spørger du mig, kan det fra et procentuelt perspektiv meget vel være tilfældet. Ikke desto mindre er jeg dog også af den holdning, at der stadigvæk er mere en god mulighed for at profitere på eventuelle prisstigninger for bitcoin. Et godt argument for dette faktum er, at det indtil nu ikke har været nemt for institutionelle investorer (hedgefonde, familiekontorer, pensionskasser, investeringsbanker osv.) at opnå en god form for eksponering overfor bitcoin og anden kryptovaluta. Normaltvis omtaler man førnævnte segment af investorer som “de smarte penge”. De bliver ofte omtalt således fordi de arbejder mere sofistikeret end den gennemsnitlige investor og ofte vil bevæge sig ind i en position på et marked inden markedet endnu har grebet offentlighedens fokus. Dette har dog ikke været tilfældet for bitcoin-investeringer. Hvorfor ikke? Fordi markedet simpelthen ikke har haft den nødvendige infrastruktur med den fornødne sikkerhed til at det tage imod de professionelle investorer. Når man driver en pensionskasse eller en hedgefund findes der en række stringente krav for compliance – Altså lovgivning man skal overholde førend man på vegne af sine investorer foretager investeringer. For en aktiv-klasse, som er født ud af skyggerne af et cypher-punk/IT-nørd community, er det ikke overaskende at meget få crypto-børser overhovedet blev reguleret forud for 2017. Faktisk er de fleste af de største børser stiftet af nørder, som havde en interesse i bitcoin-fænomenet.

Årsagen til, at institutionerne ikke har været med før nu findes altså ikke i, at de ikke har haft interessen. De har ikke haft muligheden. Dette står imidlertid til at ændre sig (se punkt 1). Og med den nye infrastruktur såsom bitcoin trusts, exchange traded funds, futures, etc. er det meget snart en kendsgerning fra fortiden, at institutionerne ikke har en god adgang til markedet. Dette vil naturligt betyde et stort inflow af kapital i hele crypto-økonomien, hvilket unægteligt vil bidrage til en positiv prisudvikling. Laver man et sjovt taleksempel med at 2% af de penge, der aktuelt er placeret i aktier og obligationer, søger mod kryptomarkederne, vil dette skubbe cryptoøkonomien som helhed fra en størrelse på $250 milliarder til ca. $3.2 billioner. Disse tal bør give “food for thought” for enhver investor i det her space, eftersom det vil sende prisen for en enkelt bitcoin på langt over $100.000 (under forudsætning af, at bitcoin bibeholder sin dominans i markedet). Fremtrædende investorer som Tim Draper og Van Tharp estimerer enddog prisen for en bitcoin på henholdsvis $250.000 og $500.000.

 

Bitcoin: Et åndedræt inden næste ben op?

Efter en meget markant uptrend, har bitcoin markedet bevæget sig retningsløst i en range mellem $9500 til 11500-området. For os tekniske analytikere er det, hvad der kaldes en konsolideringsperiode, altså et nødvendigt pusterum, inden marked igen kan fortsætte sin retning. Med årets hidtidige prisstigninger kan det være fristende at tro, at der ville være lidt eller ingen damp tilbage for de resterende to kvartaler. Ikke desto mindre er jeg meget optimistisk omkring at vi slutter året på endnu mere positiv vis end hvis det sluttede i dag.

 

Lidt godt fra Twitter….

 

Hvad jeg holder øje med for tiden…

Bakkt: Ready for take-off
Som antydet i ovenstående afsnit er en af ​​de mest forventede begivenheder for crypto de mange nye on-ramps fra den traditionelle verden. Bakkt er en af ​​de mest lovende løsninger og forventes at gå live snartligt. Link

Kina lancerer national cryptocurrency?
Forbes rapporterede for nylig, at Kina vil udstede en statsstøttet cryptocurrency i de kommende måneder. Denne kan potentielt gå hen og blive enen “gamechanger” for hvordan vi opfatter monetær kontrol idet en cryptocurrency som denne formentlig vil give styret i Kina øget mulighed for overvågning af landets økonomiske bevægelser. Link

 

 

Disclaimer:

Al information bringes på vegne af skribenten selv og hverken skribenten eller Mentor Group ApS kan holdes ansvarlig hverken direkte eller indirekte ved deltagelse i markederne.

JEG HAR GLEMT MIT PASSWORD