Bitcoin Krybende ind i det nye år

Et nyt år er begyndt, og som altid når et nyt år påbegyndes, giver det anledning til at reflektere lidt over det forgangne. Når man arbejder med crypto-investeringer, er specialt en god årsag til at reflektere fordi markederne og området som helhed bevæger sig med så høj hastighed.

 

2019 som crypto og Bitcoin-investor og trader

Som tradere og investorer bør vi evaluere og reflektere over året i henhold til vores porteføljes performance samt de individuelle handler vi har foretaget os. Dette hjælper os til at forstå vores styrker og svagheder og kan derudover hjælpe os med at forstå, på hvilke tidspunkter og hvorfor vi fra tid til anden måtte bliver offer for vores egen bias. At være en god trader eller investor handler i høj grad om at kende sig selv.

Der findes mange gode redskaber til hvordan man kan gennemgå denne øvelse. Jeg anbefaler en top-down approach, hvor man først ser på det store billede, og derefter bevæger sig længere og længere ned i niveau indtil man til sidst kigger på enkelte handler/investeringer. Dette er imidlertid en ret individuel øvelse, så yderligere kommer jeg ikke ind på det her.

Hvad jeg derudover gerne vil fremhæve er hvilke overordnede områder, der har rørt på sig for cryptomarkederne i år 2019. For hvilket et år det har været. I løbet af 2019 har vi været vidne til at bitcoin-markedet er steget i pris mere en tre-fold, for efterfølgende at falde tilbage med over 50%. Ikke små-bevægelser. Selv for folk, der har beskæftiget sig en årrække med disse markeder, er sådanne bevægelser svære at vænne sig til. Derudover har vi set en række andre områder udvikle sig hastigt – De mest centrale af disse vil jeg i denne artikel gennemgå nedenfor.

 

Regulatorer vågner op

Foruden price-action har landskabet omkring crypto også ændret sig. Især på det regulative niveau har vi set substantielle ændringer, som i de kommende år kommer til at have stor betydning på hvordan regulatorer vil behandle disse handelsmarkeder.

Blandt andet har vi set SEC (Securities and Exchange Commission i USA) påbegynde en systematisk opfølgning på mange af de tilsyneladende ulovlige udstedelser af værdibeviser, som fandt sted i 2017’s ICO-galskab. Dette vil i fremtiden sætte præcedens for hvad der rent juridisk er tilladt, når man som udsteder af en ny token vil initiere crowdfunding.

Ligeledes har vi været vidne til, at flere af de mest anerkendte crypto-børser omstrukturere deres grundlag i et forsøg på at være endnu mere compliant i forhold til den lovgivning de både på nuværende tidspunkt og i fremtiden forventes at skulle indordne sig under.

I andre tilfælde ser vi aktører flytte deres aktivitet til mindre restriktive lokationer i et forsøg på at udsætte eller omgå behovet for at efterleve gængs lovgivning.

 

Positive globale makrotendenser

Efter et blodbad for aktiemarkederne i udgangen af 2018, var der lagt i ilden til en meget negativ start på 2019. Dette skabte en overvejende negativ stemning blandt markedsdeltagerne. I starten af året kunne vi næsten på daglig basis læse artikler om, hvordan den næste store krise lå lige om hjørnet. Og i takt med at markederne gradvist begynde at vise styrke og kravle opad igen, fastholdt mange investorer dette negative perspektiv.
De negative synspunkter fik især ben at gå på over de geopolitiske gnidninger mellem USA og Kina. I dette tidsrum så vi en kronet periode for både ædelmetaller og bitcoin, hvilket kunne antyde, at flere investorer i tidsrummet forsøgte at placere sig i aktiv-klasser med lav korrelation med de udsatte aktie-markeder.
Efter den politiske støj med både handelskrig og Brexit synes at afdæmpes, skiftede stemningen markant mod udgangen af 2019, hvor (især USA’s) aktiemarkedet viste en enorm styrke, som har bragt os ind i 2020 med fornyet positivisme.

 

Generelle forbedringer i crypto-industrien

2019 var også et år, hvor vi så flere længe ventede forbedringer i industrien. En ting der især var på manges læber var de yderligere investeringsprodukter der skulle lanceres (ETF, Futures, whatnot).

Et af disse produkter, gik live i udgangen af juni måned, hvor Bakkt som de første i industrien kunne tilbyde Bitcoin Futures afregnet direkte i bitcoin. Under lanceringen af disse futures viste handelsvolumen tilsyneladende at skuffe bravt, hvilket formentlig var medvirkende til et efterfølgende markant prisfald.
Siden lanceringsdatoen har vi dog set en konsistent øget månedlig volume på både omtalte futures samt andre produkter såsom både CME Futures samt Grayscale Investment Trust (GBTC).

JEG HAR GLEMT MIT PASSWORD