Markedsopdatering d. 09-06-2019 – Et kig på mine tidligere ideer

Bitcoin i retningsløs udvikling

Markedet har været retningsløst den sidste uges tid og hverken køberne eller sælgerne ser ud til at have opgivet kampen om at vinde slaget. Der er åbenlys gode argumenter for begge sider af forventningen til fremtidig prisudvikling. Sådan et choppy marked kan være svært at forholde sig til, idet man ofte forføres til at skifte synspunkt – Af den årsag anbefaler jeg også, at man forsøger at lade være med at handle det, vedmindre man virkelig ved hvad man laver.

Uanset hvor svært markedet er at decifrere, bør vi om ikke andet alligevel gøre hvad vi kan for at forstå den aktuelle price-action. I et sådant forsøg har jeg taget tre relativt gamle ideer med for denne markedsopdatering, som forhåbentligt sammen kan være med til at give en bedre forståelse af hvad vi bør forvente.

 

Idé 1: Strukturen for markedet

En af mine absolutte timeframes at betragte for Bitcoin har længe været den to-månedlige chart. Jeg er utrolig begejstret for netop dette chart fordi det fortæller en fantastisk historie omkring strukturen i Bitcoins markedscyklusser.

2011-2013:

 • Den mest hyppigt handlede price-range for bitcoin i perioden 2011-2013 var  $10-13 (cyan boks).
 • Der var i alt 5 bars i dette område, før prisen brød op for ikke at vende tilbage til samme range.
 • Efter prisen forlod denne trading range fortsatte en uptrend på i alt 6 bars.

2013-2016:

 • Den mest hyppigt handlede price-range for bitcoin i perioden 2013-2016 var $445-470 (cyan boks)
 • Der var i alt 10 bars i dette område.
 • Efter prisen forlod rangen fortsatte uptrenden 10 bars.

2017-201X

 • Vi ved endnu ikke hvad prispunkter den næste trading-range vil indfinde sig i
 • Den hyppigst tradede zone so-far er i $6445-6466 (gul boks)
 • Vi er endnu 1 bar i dette niveau for at opnå samme struktur som i 2013-2016. Indtil andet er bevist, må vi formode, at markedet vil følge samme struktur som forgående cyklus.
 • Forhøjer vi den øvre zone til $7403 har er vi endnu kun på 9 bars i dette område ($6445-7403), men i tilfælde af, at vi laver et nyt close UNDER $7403 vil vi a) have en mere tight range at lave vores projektioner ud fra (øger nøjagtigheden), b) opnå 10 bars i området X-$7403 (hvor værdien af X vil være OPEN værdien efter det 2-månedlige close under $7403).

Hvornår er vores bedste indkøbsmulighed? Hvad chartet fortæller os…

Grundlæggende er mit synspunkt, at jeg ønsker at handle noget der er i momentum. Har jeg eksponering i noget, der ikke viser momentum må jeg formode, at der findes bedre steder jeg kan placere mit kapital, hvorfor jeg ikke bør have eksponering i det momentum-løse. All right, jeg har naturligvis flere ‘hatte’ og er som langsigtet investor også meget interesseret i at finde den billigste pris at købe ind til, men ikke desto mindre er jeg for mit “trading kapital” interesseret i at finde kontinuerlig performance på tværs af forskellige instrumenter. Dette indebærer altså, at jeg er på udkig efter de bedste indgange i et marked der allerede er i bevægelse.

Med den korte beskrivelse på plads kan vi tage et nærmere kig på det områder hvor Bitcoin har udvidet sin tidligere trading-range (lilla-cirkler på chartet). Som det fremgår, er det sket ufattelig mange gange i Bitcoins historie, at prisen har haft stærkt momentum opad, men når vi betragter de moves opad som bitcoin har vist os, er det også synligt, at der stort set for hver hårde acceleration opad er kommet et efterfølgende retracement, hvor det har været ekstremt profitabelt at tage sin entry. Jeg er på udkig efter sådan en mulighed, hvilket formoder vi vil finde i en af de to zoner anført på chartet.

 

Idé 2: Det kortsigtede parabolic move

Efter Bitcoin allerede var skudt i vejret forsøgte jeg for en del uger sidenat markere de opadgående bevægelser med gradvist mere vertikale trendlines. Som det fremgår af chartet nedenfor (weekly chart på log scale) er det tydeligt, at den opadgående bevægelse er endt i hvad ligner en parabolic-bevægelse. For dette spekulerede jeg i, at hvis en opadgående trendline ville blive brudt ville den forgående formentlig blive besøgt. Dette bringer os til følgende:

 • Efter at have testet trendline(4) på Doji-candlet for en uge siden er vi nu brudt igennem
 • Vedmindre vi kan opretholde momentum og danne en ny vertikal trendline over trendline(3) vil det være naturligt i de følgende uger at teste trendline(3) endnu en gang.

 

Idé 3: RSI-indikatoren og Moving Averages

Jeg har studeret forskellige varianter af moving averages samt RSI indikatoren ret intenst på den weekly timeframe. Hvad jeg finder er dette:

RSI-indikator:

 • Weekly RSI har historisk set været eminent til at spotte lokale toppe og bunde.
 • Der er typisk fulgt store korrektioner efterfølgende over 70 på RSI indikatoren
 • P.t. er vi i overkøbt territorie og RSI dykker voldsomt nedad.

Moving Averages:

 • 200 perioders moving average på weekly chart har været eminent til at spotte langsigtet bund for Bitcoin
 • 20 perioders moving average på weekly chart har været eminent til at spotte de bedste BTFD (Buy-The-Fucking-Dip)
 • P.t. har prisen bevæget sig langt over den 20 perioders moving averages

JEG HAR GLEMT MIT PASSWORD