Trade, rejs og vær glad 2

Rejsedagbog nr. 2 – fra Sri Lanka til Nepal med

Er din portefølje i ZEN?

Min Familie og jeg er fløjet fra det solrige og flotte Sri Lanka til det koldere, men måske endnu flottere Nepal, hvor vi vil rejse rundt i 30 dage.

På trods af at internettet er dårligt og min bærbar er gået i stykker så er alt godt fra øst-fronten. Marked falder mens mit mentale overskud og livsglæde bliver større og større i denne del af verden.

Buddha som skaberen af buddhismen sagde at materielle ting og egoisme er roden til alt dårligt i mennesker. Jeg kan ikke sige hverken til eller fra over for dette men jeg har alligevel en tanke omkring penge i crypto.

Når jeg tænker på mig selv som trader så tænker jeg aldrig value/beløb i crypto. min portefølje er ikke gået 10.000 USD op eller ned den sidste uge. Fiat er et værktøj i min ammunitionsbunker, ligesom TA, FA, SA, Bitcoin, ETH eller noget helt andet er.

Udfordring ved at sammenligne Fiat-værdi i en portefølje med min privatøkonomi er at det kan få en (mig) til at tænke på værdien i virkeligheden. Hvis jeg taber 100.000 USD på en dag så kan jeg tænke at jeg kunne havde købt en bil, udbetaling af et hus eller andet istedet for. Det er ikke kun høje beløb, tænk bare på 1.000 USD det er en ny macbook Air computer eller andet sjovt legetøj eller husleje måske.

Køb Bitcoin med en plan

Når jeg handler har jeg brug for klarsyn, jeg spiller et computerspil eller måske er professionel fodboldspiller. Alt hvad jeg gør er for at højne mine chance for at score flest point i kampen. Sådan tænker jeg om marked, penge tjent er blot point på tavlen. Dette giver mig klarsyn hvorpå jeg kan agere bedst muligt i en hver situationen.

Jeg er ganske øvet i at “tabe” point på marked, jeg vil næsten sige jeg er god til det mental. Når man først er god til at tabe, så bliver man også god til at tjene penge i et faldene marked. En af min
“one tricks pony´s” jeg har i mit arsenal er at “buy the dip” altså køber ved store fald. I hele 2016 og 2017 var det her jeg tjente flest penge overhoved udover mine langsigtede bitcoins. Det er i virkeligheden ret nemt at fortælle om men utrolig svært at gøre.

 

Når marked falder fra 3.000 USD til 1.800 USD på få dage er der panik, marked er styret af følelser. For at kunne udnytte dette må du ud af dine egen følelser så du kan udnytte dette. Bliv god til at havde drawdowns på noget af porteføljen og bliver så en finskytte i at købe dippet. For mig som beskrevet er det bare “point på tavlen”. Alligevel så jeg er ikke bekymret for tabet fordi jeg ved at det giver en åbning for at score mål. Alt dette er selvfølgelig kun muligt hvis du har en stram plan både på kort, mellem og langsigtet. Kort sagt, at blive overrasket i et marked er roden til tabe, panik og dårlige trades.

 

Bitcoin er kongen?

Fiat er kongen i en bear trend men at høste fiat skal ske i sin high… Der hvor folk råbte “weak hands” højest, var der man samler forråd og ammo til at ligge skyttegravene i en lang bear trend og akkumulerings fase.

Min fuldstændig egen påstand uden bevisførelse er, at hvis man har fiat tilbage nu så stå man bedre end 80% af alle crypto trader i marked. Mange bruger Bitcoin eller anden er deres yndlings coin som ammo til at købe andet med efterfølgende. Men hvor Fiat er “stabil” så er deres ammo på den modsatte skyttegrav blev våd og meget lidt brugbar.

Mit bud er at jeg er mere rolig med en lang større portefølje midt i nepal uden internet. End mange som sidder foran skærmen 24/7 er med en langt mindre. Hvad er din plan?

Næste gang du måske tænker at nogle sælger for tidligt eller andre fortælle dig det, så vent med at døm til 6-12 måneder efter, fordi det er først her de kan dømmes om det var rigtig eller forkert… ikke ugen efter om prisen er gået 10% op eller ned.

JEG HAR GLEMT MIT PASSWORD