Trade, rejs og vær glad

Rejsedagbog nr. 1 – fra sri lanka

Daytrading

Livet som trader er at tænde computeren i mit tilfælde at daytrade Bitcoin og andre altcoins fra kl 6:00 om morgenen, mange trades hele dagen til kl 22:00 hvor jeg falder om i sengen af træthed for at starte forfra næste dag. Jeg mener flere handler, mere profit, mere profit mere livsglæde ik?

Intet af det jeg lige har skrevet er rigtig, i hvert fald ikke for mig og sandsynligvis heller ikke for dig. At daytrade er det mentalt hårdeste man kan gøre som trader, at sidde foran en skærm i mange timer for at afvente de rigtige handler og modstå at overtrade fordi man jo skal føle sig produktiv er vejen til kedsomhed, modløshed og tab i porteføljen. Som helt ny på de finansielle markeder og før jeg fandt crypto var jeg selvlært daytrader/scalper i Futures kontrakter. Jeg tabte selvfølgelig penge som mange andre i starten og selvom det til sidst gik mere i break-even eller måske i profit mange dage, så var dette liv slet ikke mig. 2 ud af 5 dage lavede jeg ingen handler fordi marked ikke var til det. Andre 2 dage lavede jeg 2 handler, en i plus og en i minus og tjente måske en smugle her også var der selvfølgelig dage, hvor det gik rigtig godt. Men at lave 5-8 handler på en uge med 50-60 timers skærmtid er for mig dødsdømt. Der er 2 muligheder, finde en ny strategi at daytrade eller trade på en helt ny måde.

Hvis trading er den langsomste måde at blive rig hurtig på – så er daytrading den hurtigste måde at tabe alt

 

Bitcoin og swingtrading

Påstand: Trade less profit more – Hvorfor sidde 50 timer om ugen foran en skærm når jeg kan tjene mere på 5 timer.

For mig var svaret Bitcoin og at tænke i større tidsrammer. Crypto er naturligvis enestående fordi man har kunne sætte targets der giver 100%-1.000% profit på måneder, alligevel er min påstand at i de fleste assets klasser er swingtrading den best cost effective måde at handle på. At zoome ud og kigge efter store swing i marked, ligge en plan hvorpå man kan lave en win-win og lade marked udspille sig er også den mindst stressende. Jeg sætter sjældent % på mine tanker, fordi 1 det er upræcist og 2 hvad betyder det faktisk, men lad mig gøre en fuldstændig udokumenterbar undtagelse. Mit gæt er at 40-50% af min profit fra crypto er kommet fra swingtrading og dette er med udgangspunkt i min Bitcoin long term cost-base på omkring 400 USD.

 

Rigdom er ikke penge eller antal bitcoin

Man kan ikke rejse i 3 måneder og samtidig tjene flere penge end man bruger.

I skrivende stund sidder jeg på en strand i det sydlige sri lanka med min familie. Jeg har netop uploadet en markedsopdatering til vores trading gruppe og igår lukkede jeg 30% af min ZRX swingtrade med 60% profit. Jeg har min Macbook pro, en trådløs mus, et headset, mobil og en bredbånds dongle med lokalt simkort med. I starten af februar næste år kommer jeg hjem til Danmark igen, mere brun, mere glad og med større livserfaring og hvem ved måske en større portefølje end jeg har nu. Udfra min tekniske analyse, en time om dagen og når familien sover samt et fornuftigt marked, vil jeg fortsætte min trading som intet var hent og ligesom jeg sad et sted i københavn i 10 grader og frøs

 

Se hvilket exchanges jeg bruger lige her

 

(Mit kommplette trading set-up i 3,5 måned rejse i asien)(Mit kommplette trading set-up i 3,5 måned rejse i asien)

 

Sikkerhed er det vigtigste i bitcoin og crypto marked, se mere lige her

(Mit komplette trading set-up i 3,5 måned rejse i asien)

Selvfølgelig starter man ikke med fuldstændig frihed i sin trading karriere, der skal bruges mange timer på analyse af Blockchains, whitepapers, grafer og meget andet, men resultatet er så meget vigtigere end penge – det er nemlig frihed.

 


Jeg vil forsøge efter bedste evne at holde jer opdateret på min rejse og hvordan denne livsstil harmonerer med trading. Så stay tuned – og følg med næste gang vi jeg lægger et kapital ud af rejsedagbogen.

JEG HAR GLEMT MIT PASSWORD