3 gode råd for nybegyndere i Krypto

Bitcoin og Crypto – 3 tips til absolutte nybegyndere

2017 bull-run’et har tiltrukket mange nye mennesker ind i crypto-verdenen. Har du blot joinet dette univers indenfor de seneste 12-18 måneder, vil jeg starte med at sige tillykke med 2 ting.

  1. Du er en del af den måske største økonomiske disruption af penge nogensinde.
  2. Du har fundet frem til denne side. Herinde vil du lære, at tålmodighed betaler sig og at du faktisk kan lære at blive profitabel uanset hvad du tidligere måtte have hørt omkring det at trade.

Når det er sagt, så har nytilkomne tendens til at hoppe ind i ting for hurtigt på grund af FOMO (Fear of missing out) læs: tålmodighed er vigtigt. Dette kan føre til nogle dyre fejl, hvis du ikke udviser omhu for din portefølje og hver enkelt trade og ikke mindst DIG selv.

Er frit Bitcoin marked

Crypto-markedet er det eneste marked i verden som virkelig er frit, der er intet sikkerhedsnet, bankgaranti eller ombudsmand til at hjælpe dig. En god tanke er det ansvaret er altid dit, om du bliver snydt, hacket, blot laver dårlige trades eller hvilket som helst andet hvor det måske ikke er din skyld. Ansvaret er ALTID dit.

Før du hoppet i vandet og svømmer blandt hajer og hvaler så er her mine 3 bedste råd, så du kan springe over hvor gærdet er lavest. Du bliver selvsagt ikke ekspert af at læse denne artikel og du bør undersøge hvert punkt dybere end hvad der her gives af information.

 

3 Gode Råd til Bitcoin og Crypto
3 Gode Råd til Bitcoin og Crypto

 

Råd 1: Hav altid styr på din sikkerhed!

Før du overvejer at overfører seriøse penge ind i Bitcoin eller andre cryptocurrencies,  skal du sørge for, at du fuldt ud forstår risiciene og hvordan du sikre dine private keys.

Brugerfejl og tyveri er to af de mest hyppige fejl til økonomisk tab i krypto. Og ikke blot er det de fejl, der forekommer mest hyppigt. Det er også dem med mest vidtrækkende konsekvenser. Du kan miste alt.

Den gennemsnitlige internetbruger har meget sjusket og dovne sikkerhedsvaner. Hvis du vil overleve dette marked skal du havde større bevidsthed omkring dine internetvaner. En af de enkleste måder at sikre din krypto på er at købe en hardware-wallet, Trezor eller Ledger nano er de mest anerkendte og dermed også dem vi anbefaler.

Et andet godt råd hvorpå du kan undgå at tabe penge og stille dig i køen sammen med alle de andre der har oplevet deres exchanges blevet hacket er IKKE at bruge denne som en bankkonto. En exchanges bruges til at handle på, penge ind, handel crypto ud eller omvendt. At havde mere end 5 til 10% af ens portefølje på en exchanges og mere end 30-40% af ens portefølje spredt på alle er vanvittigt og ikke sikkerhedsmæssigt ansvarligt. Husk på at selvom det ikke er din skyld at du bliver hacket så er ansvaret dit og ingen andres.

Jeg har skrevet en artikel hvor jeg dykker mere ned i sikkerheden, som du kan læse her

 

Tag dine forholdsregler omkring sikkerhed når du handler kryptovaluta
Tag dine forholdsregler omkring sikkerhed når du handler kryptovaluta

 

Råd 2: Undgå at blive snydt

Der er mange forskellige websteder, der tilbyder højflyvende afkast. De fleste af disse beder om en forudgående investering og lover derefter vanvigtigt højt garanteret afkast. En ting er sikkert, der findes INGEN garantier i dette marked så alene dette statement bør få dig til at flygte.

En Ponzi-schemes vil betale gamle investorer med penge, der kommer fra nye investorer. Til sidst når nye penge stopper at komme ind, imploderer ”virksomheden” og de nyeste stå tilbage uden bukser og hvorfor de er ulovlige. Dette gør sig i høj grad gældende for de fleste cloud-mining sider også

Det er også godt at holde sig væk fra alle former for MLM (multi-level marketing). Disse bruger ofte et produkt eller en tjeneste som et lovligt smuthul for at undgå at blive klassificeret som en pyramide-virksomhed. Hvis du ikke kan leve ved at sælge produktet eller tjenesten direkte uden at skulle rekruttere andre til at gøre det samme, så er det en pyramide-virksomhed. Jeg undgår dette på samme måde som Ponzi og Cloud-mining.

Pyramid-virksomheder fejler fordi de er baseret på den falske forudsætning om, at den der altid vil være flere mennesker at ”sælge” læs: lokke til at komme under dig i pyramiden. Til sidst ramte alle pyramide-virksomheder af markedsmætning og sammenbrud, hvor pyramidens base(dig) ikke kan finde flere rekrutter. Basen består af mindst 50% af alle deltagere, hvilket betyder mere end halvdelen vil miste deres investering. Husk dette næste gang du begynder at chikanere dine venner og familie til at deltage i nogle MLM.

Det er klart, at ikke alt er pyramideschemes. Nogle af de ting folk vil forsøge at lokke på kan blot være affiliate-links. Disse er som udgangspunkt ikke så farlige og giver som regel en fordel ikke dårligere vilkår end man ellers kunne have opnået. Det vigtige for disse er dog hvordan folk vælger at markedsføre dem. Dette skal gøres på en etisk og god måde.

Kan der være undtagelser for overstående, ja sikkert men at tro at man kan skille skidt fra kanel gør at jeg undgår dem alle så snart det lufter af de her koncepter. Kan det være jeg undgår noget profit ved at være så hård, måske. Undgår jeg ustyrlig meget tab og vågne natter samtidig, JA helt sikkert.

 

 

Råd 3: Du er ny i crypto og du skal dermed acceptere at du laver fejl

Alle som kommer til den verden vil i begyndelsen være en nybegynder. Det er der ikke noget i vejen med overhovedet. Men du kan gøre dig selv en stor tjeneste ved at anerkende, at du ikke ved det hele.

Måske kom du ind i krypto, fordi du hørte historier om, at folk blev rige af det. Du ser måske mig eller en hvilket som helst dansk eller udenlandsk person som har tjent gode penge på et ”relativt” lidt og nem måde. Dette vil du selvfølgelig gerne være en del af, men ufordringen er at medier og mennesker viser den gode og nemme del af trading. Du ser aldrig alt det blod, sved og tårer, som disse tradere måtte gå igennem for at komme til det punkt. Trading af krypto kan være en meget givende og fri karriere og producere afkast overskyggende til noget, du har set på traditionelle markeder. MEN du kan også tabe en masse penge (og kommer til det) du kan blive sur, frustreret, rasende, kede af det eller bare kede dig bragt.

Lad mig give dig et eksempel: Rigtig mange har sagt til mig noget i stil med ”gid jeg købte bitcoin i 300 USD i 2015″. Så minder jeg dem altid om a) hvorfor gjorde de det ikke? b) konstaterer at 2015 var måske det kedeligste år i crypto ever – DER SKETE VIRKELIG INGEN TING. Der var ingen der interesseret sig for marked uden for en meget snæver kræs. Mange var sparket ud af marked efter 2013 boblen og medierne havde enten intet eller kun kritisk nyt om dette univers. Dem der købte den gang eller tidligere fortjener at have tjent en masse penge fordi de stod igennem dette til forskel for rigtig mange andre.

At kunne se fremtidsmuligheder på trods af nuværende offentlige sentiment og håndtere kedsomhed er en kompetence som trader og en kompetence du bør øve dig på.

Held kommer til de dygtige.

Her kan du læse hvordan du nemmest og med garanti taber alle dine penge i crypto

Hvis du er interesseret i trading skal du starte med små beløb. Som udgangspunkt plejer jeg at sige at du kommer til at lave 100 fejl i starten af din karriere så du bør afgøre om hver skal kost 10 kr. Eller 1.000 kr. Per stk. Du bestemmer selv prisen men du kommer til at betale, tro mig.

Hvis du starter for stort risikere du at udslette din portefølje, konto eller private opsparing. Du kan her så gå over til gruppen af mennesker der prøvede og fejlede, det er også tit dem der giver andre skylden eller fortælle hvor unfair marked er.

Undersøg, træne og øve med små beløb, indtil du udvikler selvtillid og en strategi, der virker. Der er ingen genveje til erfaring. Indtil du har brugt tid i skyttegravene, kender du ikke dig selv som en trader. Vi forsøger her på sitet at give dig alverdens råd, men når alt kommer til alt, lærer du når du selv begår fejltagelserne. Den eneste rigtige fejltagelse er ikke at lære af sine fejltagelser.

Trading er 90% psykologisk og 10% færdighed. Alt du behøver er en metode der virker for dig og gentage den igen og igen. Men samtidig have disciplinen til kun at udføre dette, når betingelserne er rigtige. At styre følelser og have selvdisciplin er ikke noget, der kan læres ved at se YouTube-videoer.

Dette tager klart længest tid at lærer og meget længere end folk tror. Jeg anser en trader i crypto-marked for ”nybegynder” eller meget ”let-øvert” hvis han har været i marked uden forudgående kompetencer fra andre markeder i under 2 år. Dette er på trods at man kan blive habil i teknisk-analyse og fundamental analyse på 3-6 måneder.

At være trader er ligesom at gå i krig, dette bør aldrig gøres ”under-finaseret eller ”under-forberedt”.

Eller som jeg nogle gange blev fortalt i militæret: ”En plan er god, indtil første møde med fjenden”.

Danmarks Stærkeste Netværk af Traders

Mentortrading hjælper dig på vej med dine investeringer og trading. Bliv en del af et netværk på mere end 1700 medlemmer.

JEG HAR GLEMT MIT PASSWORD